Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Un nou schimb de experiență privind modalitatea de desfășurare a controalelor tehnice ale instalațiilor electrice

13 mai 2021 • Vizualizari: 400

Un nou schimb de experiență privind modalitatea de desfășurare a controalelor tehnice ale instalațiilor electrice

La data de 12 mai 2021, reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au participat la o ședință online cu experții americani din domeniul supraveghere energetică din statul Iowa. Subiectul de discuții a fost schimbul de experiență privind modalitatea de desfășurare a controalelor tehnice ale instalațiilor electrice.

 

Părțile au discutat aspectele tehnice și normative de desfășurare a controalelor tehnice ale instalațiilor electrice în SUA, și anume:

- cerințele actelor normative privind amenajarea și exploatarea instalațiilor electrice de producere, transport, distribuție și consum a energiei electrice;

- organizarea și desfășurarea procedurilor de control tehnic a instalațiilor electrice de producere, transport, distribuție și consum a energiei electrice. Actele normative care stau la baza unui control tehnic al instalațiilor electrice. Planificarea controalelor;

- cerințele normative față de personalul care execută lucrări la amenajarea și exploatarea instalațiilor electrice;

- problemele și soluțiile privind respectarea zonelor de protecție ale liniilor electrice aeriene.

Urmare a unei discuții utile sub aspect tehnic, părțile au convenit să organizeze cea de-a doua rundă de consultări în următoarele două săptămâni cu reprezentanții Comisiei pentru utilități publice dintr-un un al stat american.

 

Ședința a fost organizată de către Asociația Națională a Comisiilor de Reglementare a Utilităților Publice din SUA (NARUC), în cadrul parteneriatului NARUC-ANRE pentru perioada 2021-2022.