Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

S.A. „Moldovagaz” va efectua recalcularea valorii gazelor naturale livrate pentru consumatorii noncasnici

9 aprilie 2021 • Vizualizari: 625

S.A. „Moldovagaz” va efectua recalcularea valorii gazelor naturale livrate pentru consumatorii noncasnici

Astăzi, 9 aprilie 2021, în cadrul unei ședințe ordinare, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat executarea Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 106/2020 privind rezultatele controlului planificat realizat la titularul de licență  S.A. „Moldovagaz”,  în partea ce vizează efectuarea de către furnizor a recalculării (prin diminuare) a valorii gazelor naturale livrate în perioada 01.01.2018-16.03.2018, pentru consumatorii noncasnici. Urmare a finalizării litigiului existent dintre S.A. „Moldovagaz” și ANRE, în partea ce vizează suspendarea executării actului administrativ contestat (hotărârii în speță), membrii Consiliului de Administrație al ANRE au obligat repetat furnizorul S.A. „Moldovagaz” să efectueze recalculările ce se impun pentru consumatorii noncasnici, în valoare totală de 282 291,62 mii lei. Termenul limită stabilit pentru executarea obligației de către furnizor este 31 august 2021.

În cazul neexecutării de către S.A. „Moldovagaz” a Hotărârii sus-menționate, Agenția va demara aplicarea sancțiunii financiare în privința furnizorului respectiv, în conformitate cu prevederile Legii nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale.

 

La fel, în cadrul ședinței de astăzi au fost aprobate rezultatele controalelor tehnice  realizate de către Departamentul supraveghere energetică al ANRE.