Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Reprezentantul ANRE  a participat la atelierul de lucru al Regulatorilor Energetici din regiunea Parteneriatului Estic

29 aprilie 2021 • Vizualizari: 352

Reprezentantul ANRE  a participat la atelierul de lucru al Regulatorilor Energetici din regiunea Parteneriatului Estic

Astăzi, 29 aprilie 2021, a avut loc cel de-al 9-lea atelier de lucru al Regulatorilor Energetici din regiunea Parteneriatului Estic (PaE), care s-a desfășurat în format online.

 

Principalul subiect de pe agenda de discuții a fost impactul pandemiei Covid-19 asupra sistemelor de energie din perspectiva regulatorilor, cu accent asupra consumatorilor și companiilor energetice.

 

În cadrul primei sesiuni a atelierului, George Martiniuc, consilierul directorului general a făcut o scurtă descriere a impactul pandemiei Covid-19 asupra activității ANRE și asupra operatorilor reglementați, dar și măsurile întreprinse de către Agenție și autorități pentru a diminua efectul pandemiei asupra consumatorilor.

 

De asemenea, participanții au pus în discuție și subiectul aferent „tranziției juste” și conceptul „mecanismului de tranziție justă”. Astfel, potențialul inițiativelor „tranziție justă” în țările PaE a fost abordat prin evidențierea provocărilor și oportunităților din această regiune, cu un accent sporit pe sărăcia energetică și protecția consumatorilor vulnerabili.