Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Cu privire la circumstanțele și cauzele producerii șocului electric cu copiii în IE ale OSD (PT 522 s. Peresecina r-nul Orhei)

22 noiembrie 2021 • Vizualizari: 276

Cu privire la circumstanțele și cauzele producerii șocului electric cu copiii în IE ale OSD (PT 522 s. Peresecina r-nul Orhei)

 

La data de 17 noiembrie 2021, în jurul orei 1110, în instalațiile electrice ale operatorului sistemului de distribuție (OSD) ÎCS “Premier Energy Distribution” SA a avut loc un șoc electric cu un elev a IP LT ,,Alexandru Donici” s. Peresecina, r-nul Orhei.

 

Accidentatul a pătruns în interiorul ID-10 kV a PT-522 și la tentativa de scoatere a siguranței fuzibilă 10 kV faza B a suferit un șoc electric, în urma căruia s-a ales cu arsuri de gradul 1-3 la ambele mâini. Elevului i-au fost acordate îngrijiri medicale și în prezent starea lui de sănătate este în afara oricărui pericol.

 

Cauzele accidentului care au dus la șocul electric sunt:

1. Pătrunderea neautorizată în interiorul ID-10kV a PT-522;

2. Apropierea accidentatului la o distanță inadmisibilă până la părțile active ale ID-10 kV;

3. Lipsa cunoștințelor elementare despre pericolul ce-l prezintă curentul electric.

 

În procesul de examinare a circumstanțelor producerii accidentului, ANRE în comun cu ÎCS ,,Premier Energy  Distribution” SA au desfășurat la data de 19.11.2021 un seminar informativ privind Regulile de securitate electrică cu elevii IP Liceul Teoretic ,,Alexandru Donici” din s. Peresecina.