Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Anunț privind consultările publice la proiectul de modificare a Hotărârii Consiliului de administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021

August 26, 2021

Anunț privind consultările publice la proiectul de modificare a Hotărârii Consiliului de administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, organizează miercuri, 01.09.2021, ora 11:00, în regim online, consultările publice referitor la proiectul de modificare a Hotărârii Consiliului de administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021.

 

Aprobarea în regim de urgentă a proiectului respectiv, este dictată de necesitatea unei intervenții imediate la deciziile anterioare ale ANRE care stabileau nivelul marjelor la comercializarea cu ridicata și la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, dat fiind faptul că Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul ședinței extraordinare din 24.08.2021, a modificat unele prevederi ale Legii nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere și a înlăturat echivocului legislativ și toate carențele admise la textul acesteia prin Legea nr.54/2021 (inițiativa deputatului Alexandru Oleinic).

 

În rezultatul modificărilor ce se impun în mod urgent, urmează a fi anulate marjele la comercializarea cu ridicata a produselor petroliere principale, la comercializarea cu ridicata și comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat și totodată modificată marja la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale. Aceasta urmează să fie aplicată de către ANRE la calcularea zilnică a prețurilor maximale de vânzare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard - benzina COR 95 și motorină (a se vedea aici).

 

Decizia supusă consultărilor, comportă un caracter urgent, cu efecte imediate și urmează a fi pusă în aplicare de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din momentul aprobării, astfel încât să nu fie admisă situația unui vid de reglementare în partea de formare a prețurilor la produsele menționate.

 

Proiectul deciziei poate fi consultat pe pagina web oficială a ANRE: www.anre.md, secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse aprobării.

Doritorii de a participa la ședința online urmează să se înscrie în prealabil la adresa de mail gsanduta@anre.md sau presa@anre.md pentru a primi link-ul la ședință împreună cu parola.

 

Alte anunțuri

Arhiva