Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE remite repetat spre avizare și consultare publică proiectul Regulamentului privind măsurarea energiei electrice în scopuri comerciale

Octombrie 26, 2021

ANRE remite repetat spre avizare și consultare publică proiectul Regulamentului privind măsurarea energiei electrice în scopuri comercialeÎn conformitate cu prevederile art.32 alin.(7) și art.33 alin.(5) din Legea nr.100 din 22.12.2017, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică aduce la cunoştinţă despre remiterea repetată spre avizare și consultare publică a proiectului Regulamentului privind măsurarea energiei electrice în scopuri comerciale.

 

Regulamentul privind măsurarea energiei electrice în scopuri comerciale reflectă cerințele față de echipamentele de măsurare a energiei electrice instalate în locurile de consum și acțiunile părților ce sunt implicate în procesul de măsurare a energiei electrice din aceste locuri de consum.  Astfel, intervenția afectează operatorii de sistem, furnizorii de energie electrică, precum și producătorii de energie electrică și consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice.

 

Aprobarea și aplicarea noii redacții a Regulamentului privind măsurarea energiei electrice în scopuri comerciale, în conformitate cu exigenţele Legii nr. 107 din 27.05.2016 cu privire la energia electrică, tinde să asigure, ca documentul normativ menționat să reprezinte o redacție exhaustivă, clară și aplicabilă pentru părțile interesate, oferindu-le posibilitatea facilitării soluționării cazurilor și depășirea situațiilor apărute în procesul de măsurare a energiei electrice.   

 

În acest context, solicităm prezentarea propunerilor referitor la noua redacție a Regulamentului menționat până la 9 noiembrie 2021 la adresa electronică: anre@anre.md, vturcanu@anre.md, număr de telefon (0-22 823 934), sau la sediul Agenţiei (Str. Alexandr Pușkin 52/A  Chişinău).

 

 

                         

Alte anunțuri

Arhiva