Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE inițiază procedura de elaborare a proiectului de modificare a Regulilor pieței energiei electrice

Septembrie 28, 2021

ANRE inițiază procedura de elaborare a proiectului de modificare a Regulilor pieței energiei electriceÎn conformitate cu prevederile art. 9 din Legea nr. 239 /2008 privind transparenţa în procesul decizional, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică aduce la cunoştinţă despre inițierea procedurii de elaborare a proiectului de modificare a Regulilor pieței energiei electrice.

 

Elaborarea proiectului de modificare a Regulilor pieței energiei electrice are drept scop soluționarea problemelor apărute din cauza numărului limitat de surse capabile să participe la echilibrarea sistemului electroenergetic, condițiile actuale care sunt în măsură să pericliteze dezvoltarea pieței energiei electrice și să ducă la distorsionarea acesteia prin crearea unui sistem de subvenționare, lucru interzis conform Legii nr. 107/2016 cu privire la energie electrică.

 

Analiza impactului de reglementare a proiectului de modificare a Regulilor pieței energiei electrice o puteți găsi pe pagina web oficială anre.md, la secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse consultării publice. În acest context, solicităm prezentarea propunerilor referitor la noua redacție a Regulilor pieței energiei electrice până la 11 octombrie 2021 la adresa electronică: dceban@anre.md, număr de telefon (0-22 823 934), sau la sediul Agenţiei (Str. Pușkin 52A, Chişinău).

Alte anunțuri