Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE inițiază procedura de consultare publică a proiectului  Regulamentului privind măsurarea energiei electrice în scopuri comerciale

Iunie 24, 2021

ANRE inițiază procedura de consultare publică a proiectului  Regulamentului privind măsurarea energiei electrice în scopuri comercialeÎn conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr.239 – XVI din 13.11.2008, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică aduce la cunoștință despre inițierea procedurii de consultare publică a proiectului Regulamentului privind măsurarea energiei electrice în scopuri comerciale.

 

Regulamentul privind măsurarea energiei electrice în scopuri comerciale va avea impact asupra titularilor de licențe din sectorul energiei electrice (operatorii de sistem, producători și furnizorii) cât și asupra consumatorii final.

 

Aprobarea și aplicarea proiectului privind măsurarea energiei electrice în scopuri comerciale, în conformitate cu exigențele Legii nr. 107 din 27.05.2016 cu privire la energia electrică, va asigura corectitudinea în raporturile juridice între titularii de licență (operatorii de sistem, producătorii de energie electrică, furnizorii de energie electrică) precum și consumatorii finali, ce apar în legătură cu echipamentele de măsurare a cantităților de energie electrică în scopuri comerciale, pe piața angro și pe piața cu amănuntul de energie electrică. 

 

Proiectul Regulamentului menționat, precum și documentele conexe le puteți găsi pe pagina web oficială anre.md, la secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse consultării publice. În acest context, solicităm prezentarea propunerilor referitor la noua redacție a Regulamentului menționat până la 12 iulie 2021 la adresa electronică: anre@anre.md, dceban@anre.md, număr de telefon (0-22 823 934), sau la sediul Agenţiei (Str. Alexandr Pușkin 52/A, Chişinău).

Alte anunțuri