Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE inițiază procedura de consultare publică a proiectului de modificare a Codului rețelelor electrice.

August 12, 2021

ANRE inițiază procedura de consultare publică a proiectului de modificare a Codului rețelelor electrice.În conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr.239 – XVI din 13.11.2008, AgențiaNațională pentru Reglementare în Energetică aduce la cunoștință despre inițiereaprocedurii de consultare publică a proiectului de modificare a Codului rețelelor electrice.

Modificările la Codul rețelelor electrice va avea impact asupra titularilor de licențe din sectorul energiei electrice (operatorii de sistem, producători și furnizorii) cât și asupra consumatorii final.

Aprobarea și aplicarea proiectului de modificare  a Codului rețelelor electrice va aduce acestuia unele particularități necesare pentru a asigura suportul tehnic cuvenit întru garantarea funcționalității mecanismelor și procedurilor descrise în noua redacție a  Regulilor pieței energiei electrice. 

Proiectul de modificare a Codului rețelelor electrice, precum și documentele conexe le puteți găsi pe pagina web oficială anre.md, la secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse consultării publice.În acest context, solicităm prezentarea propunerilor referitor la noua redacție a Regulamentului menționat până la 26august 2021 la adresa electronică: anre@anre.md, vturcanu@anre.md, număr de telefon (0-22 823 934), sau la sediul Agenţiei (Str. Alexandr Pușkin 52/A, Chişinău).

Alte anunțuri

Arhiva