Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE a avizat Acordul adițional încheiat de S.A. „Moldovagaz” și S.A.P. „Gazprom”

22 octombrie 2021 • Vizualizari: 295

ANRE a avizat Acordul adițional încheiat de S.A. „Moldovagaz” și S.A.P. „Gazprom”

La 22 octombrie 2021, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avizat, în ședință ordinară, Acordul adițional încheiat de S.A. „Moldovagaz” și S.A.P. „Gazprom”, referitor la condițiile de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova în anii 2007-2011, conform căruia valabilitatea contractului a fost prelungită până la data de 31.10.2021 (1 lună). Potrivit prevederilor Acordului adițional volumul contractat de S.A. „Moldovagaz” pentru alimentarea cu gaze naturale a părții drepte a Nistrului constituie 53,83 mln m3, iar volumul total contractat de S.A. „Moldovagaz” constituie 176,7 mln m3 de gaze naturale. Gazele naturale sunt livrate la punctele de interconectare cu Ucraina.

 

În urma examinării solicitării privind programul de producere pentru anul 2021 al Î.M. „Antermo”, Consiliul de Administrație a aprobat valoarea prognozată a pierderilor normative de energie termică pentru anul 2021 în mărime de 78,9 Gcal.

 

De asemenea, a fost aprobată modificarea Planurilor de investiții ale titularului de licență S.A. „Apă-Canal Chișinău” pentru anul 2021, astfel încât valoarea investițiilor ce urmează a fi realizate de către în sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare este egală cu 376724,29 mii lei, iar pentru producerea energiei termice și pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice valoarea investițiilor pentru anul 2021 constituie  3 091,05 mii lei.

 

Totodată, au fost aprobate Instrucțiunea privind modul de comunicare, înregistrare și cercetare a circumstanțelor producerii șocurilor electrice și electrocutărilor și Instrucțiunea privind modul de comunicare, înregistrare și cercetare a circumstanțelor și cauzelor producerii incendiilor provocate de centralele, rețelele și instalațiile electrice, care stabilește modalitatea unică de comunicare, examinare, înregistrare și evidență a incendiilor provocate de instalațiile electrice și are ca scop asigurarea respectării procedurii de participare la cercetarea circumstanțelor și cauzelor producerii incendiilor provocate de instalațiile electrice.

 

La finalul ședinței au fost aprobate reperfectarea licențelor pentru activitatea de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat la stațiile de alimentare.