Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE a aprobat/avizat tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către S.A. „Apă-Termo” și Î.M. „AQUA Basarabeasca”

8 septembrie 2021 • Vizualizari: 167

ANRE a aprobat/avizat tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către S.A. „Apă-Termo” și Î.M. „AQUA Basarabeasca”

Astăzi, 8 septembrie 2021, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședința publică, tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către S.A. „Apă-Termo” din orașul Ceadîr-Lunga și a emis Avizul privind cuantumurile tarifelor pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către Î.M. „AQUA Basarabeasca”, necesare de a fi aprobate de Consiliul orășenesc Basarabeasca.

 

Tarifele la serviciile auxiliare au fost determinate în baza următorilor indicatori specifici de influență: lungimea branșamentului de apă/racordului de canalizare, materialul branșamentului/ racordului de canalizare (polietilenă, fontă), diametrul branșamentului/racordului, metodele de deconectare/ reconectare a instalațiilor interne de apă/ de canalizare ale consumatorului de la/ la rețelele publice de alimentare cu apă/ de canalizare (prin intermediul robinetului de închidere sau deconectarea fizică de la rețea), distanța medie de deplasare în raza localității deservite de operator etc.