Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

​​​​​​​ANRE a aprobat/avizat tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către operatorii serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare

7 mai 2021 • Vizualizari: 280

​​​​​​​ANRE a aprobat/avizat tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către operatorii serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare





La 7 mai 2021, în cadrul ședinței publice în regim online a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost aprobate tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către S.A. „Servicii Comunale Florești”, și au fost avizate tarifele pentru serviciile auxiliare prestate de către Î.M. „Apă-Canal Cantemir”.

 

Tarifele la serviciile auxiliare au fost determinate în baza următorilor indicatori specifici de influență: lungimea branșamentului de apă, materialul branșamentului (oțel, polietilenă, fontă), diametrul branșamentului, metodele de deconectare/reconectare a instalațiilor interne de apă la rețelele publice de alimentare cu apă (prin intermediul robinetului de închidere sau deconectarea fizică de la rețea), distanța medie de deplasare în raza localității deservite de operator etc.

 

Tarifele la serviciile auxiliare au fost aprobate/avizate în rezultatul examinării solicitărilor prezentate de către operatori, concomitent fiind efectuate modificări, precum valoarea duratelor de timp necesare pentru prestarea serviciilor auxiliare, dar și prețurile la materialele utilizate, în conformitate cu prețurile minime pe piață.

 

De asemenea, Consiliul de Administrație al ANRE a avizat cheltuielile de bază pentru anul 2021, necesare pentru desfășurarea activității de furnizare/prestare a serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare de către Î.M. „Apă-Canal Măgdăcești”, în valoare totală de 1 203 020,5 lei, cu 218 924,5 lei mai puțin decât valoarea solicitată de operator.