Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE a aprobat un șir de hotărâri privind activitatea titularilor de licențe

7 aprilie 2021 • Vizualizari: 394

ANRE a aprobat un șir de hotărâri privind activitatea titularilor de licențe

La data de 6 aprilie 2021, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au fost examinate mai multe subiecte referitor la investițiile realizate în anul 2020, modificarea planurilor de investiții pentru anul curent și valorile consumului tehnologic și ale pierderilor pentru mai mulți operatori licențiați în sectorul public de alimentare cu apă și canalizare și transport al gazelor naturale, au fost aprobate 10 autorizații de electrician autorizat și a fost acceptată candidatura agentului de conformitate propusă de SRL „Ștefan Vodă-Gaz”.

 

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, Consiliul de Administrație al ANRE a examinat Raportul privind controlul activității licențiate desfășurate de către titularul „Moldovatransgaz” S.R.L. pentru perioada anilor 2017-2019.

În cadrul controlului realizat, inspectorii ANRE au stabilit că ,,Moldovatransgaz” S.R.L a reflectat incorect veniturile și cheltuielile sale în raport cu serviciile de transport prestate către/ de către operatorul de transport al gazelor naturale care activează pe segmentul transnistrean, a  capitalizat unele cheltuieli legate de personalul propriu încadrat în lucrări de reparații capitale, precum și a înregistrat economii față de valorile costurilor de bază ajustate de către ANRE la mai multe compartimente. În decizia adoptată, Consiliul de Administrație al ANRE obligă „Moldovatransgaz” S.R.L. să redreseze situația la toate compartimentele unde au fost depistate devieri de la cadrul legal în vigoare.