Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE a acordat noi licențe

21 august 2019 • Vizualizari: 960

ANRE a acordat noi licențe

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a adoptat, la 21 august 2019, în ședință de lucru, mai multe hotărâri.

Astfel, a fost aprobată hotărârea privind reperfectarea licenței pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat la stațiile de alimentare, în baza declarației depuse de SRL „Now Oil Retail”, prin includerea stației PECO și a stației SAAG amplasate în mun. Bălți, sat. Elizaveta, extravilan. Totodată, au fost aprobate hotărâri privind reperfectarea licenței pentru comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat la stațiile de alimentare, prin includerea stației SAAG amplasată în mun. Chișinău, or. Codru, str. Grenoble, 120 în baza declarației SRL „AVANTE”, și privind eliberarea licenței pentru furnizarea energiei electrice în baza declarației SA „ROTAN”.

De asemenea, a fost avizat contractul privind procurarea energiei electrice produse din surse regenerabile, încheiat între „PDG Fruct” S.R.L. și Î.C.S. „GNF Furnizare Energie” S.R.L. În același timp, au fost aprobate valoarea actualizată a consumului tehnologic și a pierderilor de apă pentru anul 2018 și valoarea prognozată a CTP pentru anul 2019 a titularului de licență Î.M. „Comunservice” Criuleni în volum de 159903,8 m3, precum și Planul de investiții pentru anul 2019 a întreprinderii respective în valoare de 170,00 mii de lei.