Noutăţi

 • Iunie 2019

  • 7 Iunie 2019

   ANRE a certificat provizoriu Operatorul Sistemului de Transport al energiei electrice Î.S. „Moldelectrica”

   Recent, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat Hotărârea privind certificarea provizorie a operatorului sistemului de transport al energiei electrice Î.S. „Moldelectrica”.

  • 4 Iunie 2019

   Agenția s-a autosesizat în cazul încălcărilor comise de către o companie de construcție pentru nerespectarea zonei de protecție a rețelelor electrice

   După mediatizarea pe reţeaua „Internet” a mai multor fotografii de la un șantier de construcție din capitală, la data de 24 mai curent, în care apar doi piloni ai liniei electrice aeriene încorporați în partea constructivă a unui bloc administrativ multietajat în construcție care este aplasat pe str. Brâncuși 112, Agenția s-a autosesizat și a inițiat investigațiile pentru nerespectarea zonei de protecție a rețelelor electrice cu deplasarea la fața locului a specialiștilor.

  • 3 Iunie 2019

   ANRE anunță inițierea constituirii Consiliului de experți

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică aduce la cunoștință publicului că în scopul constituiri Consiliului de experţi al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de constituire și atribuțiile Consiliului de experţi al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, persoanele care corespund cerințelor prevăzute de Regulament și consideră oportun să facă parte din Consiliul de experți, pot expedia Agenției o solicitare la poșta electronică a Agenției (anre@anre.md

 • Mai 2019

  • 31 Mai 2019

   Noi acte de reglementare a activităților din sectorul electroenergetic

   Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi, 31 mai 2019, în ședință publică mai multe hotărâri.

  • 24 Mai 2019

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 31 mai 2019, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele proiecte de hotărâri:

 • Aprilie 2019

  • 26 Aprilie 2019

   ANRE va avea Consiliu de experți

   Astăzi, 26 aprilie 2019, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, a fost adoptat Regulamentul cu privire la modul de constituire și atribuțiile Consiliului de experţi al ANRE.

  • 26 Aprilie 2019

   Hristos a înviat!

   În aceste zile de înălțare sufletească în lumina sfântă a Sărbătorilor de Paşti, Vă dorim cele mai  sincere urări de bine, de pace şi de împlinire.
   Învierea Domnului aprinde steaua speranţei pentru fiecare dintre noi şi readuce în inimi credinţa, dragostea  şi fapta cea bună.
   Fie ca lumina Învierii să vă  călăuzească în toate câte le aveţi de realizat iar credința în Dumnezeu să vă ocrotească mereu.

   Vă urăm un Paşte fericit!

   Veaceslav UNTILA,
   Director General ANRE

  • 22 Aprilie 2019

   Noi reglementări în sectorul gazelor naturale

   Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, la data de 19 aprilie curent, în ședință publică două acte normative de reglementare aferente activității din sectorul gazelor naturale: Regulamentul privind racordarea la rețelele de gaze naturale și Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale. Aprobarea actelor normative de reglementare nominalizate este prevăzută expres de Legea cu privire la gazele naturale nr. 108 din 27 mai 2016.

  • 19 Aprilie 2019

   Reprezentanții ANRE au participat la evenimentele organizate de Asociația regională a regulatorilor în sectorul energetic

   În perioada 15-16 aprilie, curent, la Skopje, Macedonia, s-au desfășurat un șir de evenimente organizate de Asociația regională a regulatorilor în sectorul energetic (ERRA), printre care Adunarea Generală ERRA, Consiliul Directorilor, Comitetele pentru licențiere\concurență și tarife/prețuri. Republica Moldova a fost reprezentată de o delegație, condusă de Eugen Carpov, Director ANRE.

  • 15 Aprilie 2019

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 19 aprilie 2019, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședințe, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele proiecte de acte normative:

  • 4 Aprilie 2019

   ANRE a adoptat în ședință publică două acte normative de reglementare

   Astăzi, 4 aprilie, 2019 în cadrul ședinței publice, Consiliul de administrație  al  ANRE a aprobat Metodologia de calculare a plăților pentru dezvoltarea, modernizarea, exploatarea și/sau întreținerea obiectelor de infrastructură energetică de importanță strategică și Regulamentul privind dezvoltarea rețelelor electrice de distribuție.

  • 2 Aprilie 2019

   Republica Moldova mai aproape de implementarea Codurilor rețelelor de gaze naturale

   Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au participat la ședința privind transpunerea Codurilor rețelelor de gaze naturale, proiect implementat cu asistența  Secretariatului Comunității Energetice în cadrul Programului EU4Energy.

  • 1 Aprilie 2019

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru joi, 04 aprilie 2019, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele subiecte:
   -  aprobarea Regulamentului privind dezvoltarea rețelelor electrice de distribuție;
   - aprobarea Metodologiei de calculare a plăților pentru dezvoltarea, modernizarea, exploatarea și/sau întreținerea obiectelor de infrastructură energetică.

 • Martie 2019

  • 29 Martie 2019

   ANRE a audiat rapoartele de activitatea la mai mulți titulari de licențe din sectoarele reglementate

   Recent, Consiliul de administrație al Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a întâlnit în ședință pentru examinarea mai multor subiecte ce țin de atribuțiile Agenției, printre care și examinarea rapoartelor de control desfășurate la mai mulți titulari de licențe din sectoarele reglementate.

  • 26 Martie 2019

   Discuții constructive cu reprezentanții Ambasadei SUA

   Astăzi, 26 martie curent, membrii Consiliului de administrație al ANRE au avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova.
   Principalele subiecte discutate au fost: securitatea energetică a Republicii Moldova și derularea proiectelor de diversificare a importurilor de energie, reglementările din domeniul energetic, evoluții și progrese în implementarea Pachetului Energetic III.

  • 25 Martie 2019

   Banca Mondială susține în continuare sectoarele reglementate de ANRE

   Recent, conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale.
   Părțile au abordat mai multe subiecte, un accent  deosebit fiind pus pe proiectele investiționale din sectoarele electroenergetic, termoenergetic și al gazelor naturale.

  • 20 Martie 2019

   Întrevedere bilaterală între ANRE și Secretariatul Comunității Energetice

   Recent, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avut o întrevedere bilaterală cu reprezentanții Secretariatului Comunității Energetice, care s-a desfășurat la Viena.

  • 15 Martie 2019

   Comunicat

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetic (ANRE) informează că la moment nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece nu există nici o solicitare în acest sens din partea operatorului SA “Moldovagaz”, care să prezinte și probe pentru o eventuală modificare a prețului. Precizăm că pentru o ajustare a tarifelor, SA “Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

  • 15 Martie 2019

   ”Consumator informat, consumator protejat!”

   La data de 14 martie curent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a organizat seminarul informativ cu genericul „Politica de protecție a consumatorilor: principii și instrumente”.
   Prezent la deschiderea evenimentului, Directorul General al ANRE, Veaceslav Untila a menționat despre cât de important este ca fiecare consumator să își cunoască drepturile „Ne dorim să avem un dialog cu toți cetățenii din Republica Moldova, pentru că un consumator informat este un consumator protejat.”

  • 11 Martie 2019

   ANRE vă invită la seminarul informativ ”Politica de protecție a consumatorilor: principii și instrumente”

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică marchează anul acesta Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor prin organizarea unui  Seminar informativ cu genericul ”Politica de protecție a consumatorilor: principii și instrumente”.
   Scopul evenimentului este de a informa publicul larg despre rolul Agenției în asigurarea drepturilor consumatorilor finali din sectoarele reglementate și măsurile de protecție de care beneficiază aceștia. 

Pagini