Noutăţi

 • Aprilie 2019

  • 19 Aprilie 2019

   Reprezentanții ANRE au participat la evenimentele organizate de Asociația regională a regulatorilor în sectorul energetic

   În perioada 15-16 aprilie, curent, la Skopje, Macedonia, s-au desfășurat un șir de evenimente organizate de Asociația regională a regulatorilor în sectorul energetic (ERRA), printre care Adunarea Generală ERRA, Consiliul Directorilor, Comitetele pentru licențiere\concurență și tarife/prețuri. Republica Moldova a fost reprezentată de o delegație, condusă de Eugen Carpov, Director ANRE.

  • 15 Aprilie 2019

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 19 aprilie 2019, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședințe, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele proiecte de acte normative:

  • 4 Aprilie 2019

   ANRE a adoptat în ședință publică două acte normative de reglementare

   Astăzi, 4 aprilie, 2019 în cadrul ședinței publice, Consiliul de administrație  al  ANRE a aprobat Metodologia de calculare a plăților pentru dezvoltarea, modernizarea, exploatarea și/sau întreținerea obiectelor de infrastructură energetică de importanță strategică și Regulamentul privind dezvoltarea rețelelor electrice de distribuție.

  • 2 Aprilie 2019

   Republica Moldova mai aproape de implementarea Codurilor rețelelor de gaze naturale

   Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au participat la ședința privind transpunerea Codurilor rețelelor de gaze naturale, proiect implementat cu asistența  Secretariatului Comunității Energetice în cadrul Programului EU4Energy.

  • 1 Aprilie 2019

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru joi, 04 aprilie 2019, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele subiecte:
   -  aprobarea Regulamentului privind dezvoltarea rețelelor electrice de distribuție;
   - aprobarea Metodologiei de calculare a plăților pentru dezvoltarea, modernizarea, exploatarea și/sau întreținerea obiectelor de infrastructură energetică.

 • Martie 2019

  • 29 Martie 2019

   ANRE a audiat rapoartele de activitatea la mai mulți titulari de licențe din sectoarele reglementate

   Recent, Consiliul de administrație al Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a întâlnit în ședință pentru examinarea mai multor subiecte ce țin de atribuțiile Agenției, printre care și examinarea rapoartelor de control desfășurate la mai mulți titulari de licențe din sectoarele reglementate.

  • 26 Martie 2019

   Discuții constructive cu reprezentanții Ambasadei SUA

   Astăzi, 26 martie curent, membrii Consiliului de administrație al ANRE au avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova.
   Principalele subiecte discutate au fost: securitatea energetică a Republicii Moldova și derularea proiectelor de diversificare a importurilor de energie, reglementările din domeniul energetic, evoluții și progrese în implementarea Pachetului Energetic III.

  • 25 Martie 2019

   Banca Mondială susține în continuare sectoarele reglementate de ANRE

   Recent, conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale.
   Părțile au abordat mai multe subiecte, un accent  deosebit fiind pus pe proiectele investiționale din sectoarele electroenergetic, termoenergetic și al gazelor naturale.

  • 20 Martie 2019

   Întrevedere bilaterală între ANRE și Secretariatul Comunității Energetice

   Recent, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avut o întrevedere bilaterală cu reprezentanții Secretariatului Comunității Energetice, care s-a desfășurat la Viena.

  • 15 Martie 2019

   Comunicat

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetic (ANRE) informează că la moment nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece nu există nici o solicitare în acest sens din partea operatorului SA “Moldovagaz”, care să prezinte și probe pentru o eventuală modificare a prețului. Precizăm că pentru o ajustare a tarifelor, SA “Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

  • 15 Martie 2019

   ”Consumator informat, consumator protejat!”

   La data de 14 martie curent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a organizat seminarul informativ cu genericul „Politica de protecție a consumatorilor: principii și instrumente”.
   Prezent la deschiderea evenimentului, Directorul General al ANRE, Veaceslav Untila a menționat despre cât de important este ca fiecare consumator să își cunoască drepturile „Ne dorim să avem un dialog cu toți cetățenii din Republica Moldova, pentru că un consumator informat este un consumator protejat.”

  • 11 Martie 2019

   ANRE vă invită la seminarul informativ ”Politica de protecție a consumatorilor: principii și instrumente”

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică marchează anul acesta Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor prin organizarea unui  Seminar informativ cu genericul ”Politica de protecție a consumatorilor: principii și instrumente”.
   Scopul evenimentului este de a informa publicul larg despre rolul Agenției în asigurarea drepturilor consumatorilor finali din sectoarele reglementate și măsurile de protecție de care beneficiază aceștia. 

  • 11 Martie 2019

   ANRE a aprobat noua metodologie privind formarea și aplicarea prețurilor la produsele petroliere

   În cadrul şedinţei din 11 martie, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noua Metodologie privind formarea și aplicarea prețurilor la produsele petroliere.

  • 7 Martie 2019

   Mesajul Directorului General, cu ocazia zilei de 8 martie

   Scumpele noastre doamne!

   Vă aduc cele mai sincere felicitări cu ocazia acestei frumoase sărbători de primăvară.
   La florile pe care vi le dăruim ca semn al dragostei şi speranţei, alăturăm urările noastre de bine, de sănătate şi de împlinire.
   Fiţi fericite, fiţi pline de viaţă şi mereu semănătoare de dragoste.

   Cu drag şi recunoştinţă,
   Veaceslav UNTILA

    

  • 5 Martie 2019

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru luni, 11 martie 2019, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele subiecte:

  • 1 Martie 2019

   Prima întrunire a noilor membri ai Consiliului de Administrație al ANRE

   Astăzi, 1 martie 2019, a avut loc prima ședință de lucru a noilor membrii din cadrul Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
   Astfel, cei prezenți au stabilit modalitățile de lucru pentru perioada următoare şi prioritățile în activitate, printre care asigurarea respectării actelor normative de către titularii de licență din sectoarele reglementate.

 • Februarie 2019

  • 18 Februarie 2019

   ANRE dezminte informațiile despre posibile majorări de tarife

   În contextul, informațiilor apărute în presă referitor la majorarea tarifelor la gazele naturale și energia electrică, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că este un fals care are ca scop inducerea în eroare a consumatorului. ANRE nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife.

  • 8 Februarie 2019

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică are o nouă conducere

   Astăzi, 8 februarie curent, a avut loc prezentarea noilor Directori ai Consiliului de administrație al Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, colectivului ANRE.
   Menționăm că, în funcția de Director General a fost numit dl Veaceslav Untila, de asemenea, din Consiliu mai fac parte dl Ștefan Creangă, dl Octavian Calmîc și dl Eugen Carpov.

 • Noiembrie 2018

  • 6 Noiembrie 2018

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 9 noiembrie 2018, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele subiecte:

 • Octombrie 2018

  • 12 Octombrie 2018

   ANRE anunță ședință publică

   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru miercuri, 17 octombrie 2018, ora 10:00, str. Columna 90, etajul 2, sala de ședință, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia vor fi examinate și supuse aprobării următoarele subiecte:

   • ora 10:00 - proiectul de aprobare a tarifului de livrare a energiei termice consumatorilor finali de către Î.M. „Servicii Comunale Glodeni” pentru anul 2018;

   • regulamentul privind sistemul de distribuție închis al gazelor naturale;

Pagini