Victor Parlicov a revenit la conducerea ANRE

23 Septembrie 2013

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, a revenit luni, 23 septembrie, la serviciu.
Repunerea lui Victor Parlicov în funcția de director general al ANRE s-a decis vineri, 20 septembrie, de către Curtea Constituţională care a pronunțat drept neconstituțională, din motive de nerespectare a procedurii și lipsei de temei, hotărârea Parlamentului din 12 iulie privind eliberarea sa din funcție. Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intrând în vigoare la data adoptării.
Directorul general al ANRE, Victor Parlicov, a fost demis din funcție, prin votul majorității parlamentare și al comuniștilor, motivul invocat fiind „activitatea ineficientă”. În cadrul audierilor parlamentare s-a invocat faptul că demisia are la bază motive politice.
Hotărârea Parlamentului privind demiterea lui Victor Parlicov din funcție a fost contestată la Curtea Constituțională de către deputații Partidului Liberal care au invocat inamovibilitatea mandatului și faptul că demiterea s-a produs fără motive legale întemeiate.