O companie petrolieră a anunţat reducerea prețului de comercializare a benzinei și motorinei cu 20 bani per litru

17 Noiembrie 2014

O companie petrolieră a notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) că începând cu 18 noiembrie, va reduce preţul de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei cu 20 bani per litru. ANRE salută decizia companiei respective, precum şi intenția altor companii petroliere de a micșora prețurile cu amănuntul la benzină și motorină.

Potrivit Legii privind produsele petroliere, preţurile cu amănuntul la benzină și motorină sunt stabilite de către agenţii economici care activează pe această piaţă în conformitate cu Metodologia formării şi aplicării preţurilor la produsele petroliere, aprobată de ANRE. Preţurile de comercializare cu amănuntul a principalelor produse se stabilesc reieşind din preţurile de vânzare cu ridicata şi din cheltuielile aferente activităţii de comercializare cu amănuntul a acestora, în conformitate cu standardele naţionale de contabilitate, aplicându-se o rată de rentabilitate de 10 la sută, prevăzută de Metodologia nominalizată.

ANRE este abilitată prin legea menționată cu funcţia de supraveghere a respectării de către importatorii şi vânzătorii produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat a prevederilor Metodologiei citate mai sus.

 

Serviciul de presă al ANRE

17 noiembrie 2014