Elaborarea Regulilor pieței energiei electrice din Republica Moldova

29 Martie 2018

În perioada 27-28 martie, curent, la Chișinău s-a desfășurat al doilea atelier de lucru  privind Regulile pieței energiei electrice din Republica Moldova organizat în cadrul proiectului de asistență EU4 Energy Governance.

La eveniment au participat reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Secretariatului Comunității Energetice, personalul operatorilor de sistem și al furnizorilor de  energie electrică. De asemenea, în cadrul evenimentului au participat experți internaționali din domeniu  responsabili de elaborarea proiectului Regulilor de pieței energiei electrice.

În cadrul atelierului a fost prezentat în linii generale conceptul Regulilor pieței energiei electrice și examinate diferite aspecte legate de acest proiect, aplicabilitatea unor propuneri și respectiv soluțiile ce pot fi utilizate. Regulile Pieței Energiei Electrice este documentul ce urmează să prevadă componentele principale, care vor include: structura pieței angro de energie electrică, regulile pieței contractelor bilaterale, regulile pieței pentru ziua următoare, stabilirea contribuțiilor de energie electrică tranzacționate pe piață pentru ziua următoare și a prețului de închidere a pieței, regulile notificărilor fizice, regulile pieței intra zilnice, regulile pieței energiei electrice de echilibrare, regulile pieței serviciilor de sistem tehnologice etc.

Galerie_Foto