ANRE organizează dezbateri publice asupra proiectului de regulament privind calitatea furnizării gazelor naturale

16 Decembrie 2010

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) organizează vineri, 17 decembrie, o şedinţă de dezbateri publice pe marginea proiectului Regulamentului cu privire la indicatorii de calitate a serviciilor  de transport şi de distribuţie a gazelor naturale. Evenimentul se va desfăşura, cu începere de la ora 15.00, în sala de şedinţe a ANRE (str. Columna, 90, etaj II).  
La şedinţă au fost invitaţi responsabili de la Ministerul Economiei, Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei, Institutul Naţional de Standardizare şi Metrologie, SA „Moldovagaz”, patronate, sindicate, organizaţii de protecţie a drepturilor consumatorilor.
În cadrul şedinţei vor fi discutate obiecţiile şi recomandările părţilor interesate pe marginea proiectului. Acesta a fost expus pe pagina de Internet a Agenţiei– www.anre.md, pentru consultare publică, în perioada 29 octombrie -16  decembrie 2010.
Proiectul a fost elaborat în premieră de către ANRE în scopul asigurării dreptului consumatorilor de gaze naturale la servicii de calitate şi la obţinerea compensaţiilor în cazul în care operatorii reţelelor de transport şi de distribuţie nu respectă parametrii de calitate prestabiliţi.
Serviciul de presă al ANRE
16 decembrie 2010