ANRE desfăşoară activităţi de informare a consumatorilor din Ocniţa şi Donduşeni

13 Octombrie 2010

O echipă de specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) desfăşoară, în perioada 13 – 15 octombrie curent, în raioanele Donduşeni şi Ocniţa activităţi de informare şi consultare a autorităţilor publice locale şi consumatorilor - persoane fizice şi juridice privind drepturile acestora în relaţia cu furnizorii de energie electrică, modalităţile de soluţionare a litigiilor apărute între consumatori şi furnizori.
Potrivit agendei, specialiştii ANRE secondaţi de reprezentanţi ai Inspectoratului energetic de stat şi întreprinderii de distribuţie RED Nord – Vest vor avea o serie de întâlniri cu consumatori din ambele raioane. Ei vor răspunde la întrebările persoanelor interesate şi le vor oferi consultaţii privind rezolvarea problemelor cu care se confruntă aceştia.
Joi, 14 octombrie, echipa ANRE va participa la o întrunire a reprezentanţilor autorităţilor publice raionale şi locale, agenţilor economici interesaţi, desfăşurată la Donduşeni, la care vor fi discutate probleme legate de asigurarea fiabilă a consumatorilor cu energie electrică şi respectarea standardelor de calitate a serviciilor de furnizare a energiei.
În cadrul aceleiaşi deplasări, specialiştii ANRE vor monitoriza activitatea filialelor Donduşeni şi Ocniţa ale RED Nord – Vest în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor şi respectării indicatorilor de calitate a serviciului de distribuţie şi furnizare a energiei electrice.
Activităţile nominalizate sunt desfăşurate în conformitate cu planul de acţiuni al ANRE  privind implementarea Strategiei Naţionale în domeniul protecţiei consumatorilor pentru anii 2008-2012 şi Acordul de colaborare încheiat de ANRE şi asociaţiile pentru protecţia drepturilor consumatorilor.
Serviciul de presă al ANRE
13 octombrie 2010