Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Consiliul de Administrație al ANRE în ședință de lucru

18 octombrie 2019

Consiliul de Administrație al ANRE în ședință de lucruAstăzi, 18 octombrie 2019, a avut loc o ședință de lucru a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE.

Astfel, întreprinderii SA „Lafarge Ciment (Moldova)” i s-a eliberat autorizația pentru sistemul de distribuție închis al energiei electrice, SRL „АВТОГАЗ ТРЭЙД” i-a fost acordată licența pentru importul și comercializarea cu ridicata a gazului lichefiat, iar SRL „Datario” i s-a reperfectat licența pentru comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat, prin includerea stației SAAG amplasată în r-nul Cimișlia, sat. Mihailovca. Totodată, SRL „Sindbad” i s-a retras licența pentru importul și comercializarea cu ridicata a benzinei și motorinei.

 

În aceeași ședință, Consiliul de Administrație a aprobat raportul privind realizarea Planului de investiții al operatorului sistemului de distribuție (OSD) – Î.C.S. „RED Union Fenosa” S.A. pentru anul 2018 și a avizat acordul adițional de procurare a energiei electrice produse din surse regenerabile de energie încheiat între „Elenasig” S.R.L. și Î.C.S. ,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L.