Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Consiliul de Administrație al ANRE în ședință de lucru

18 octombrie 2019 • Vizualizari: 484

Consiliul de Administrație al ANRE în ședință de lucru

Astăzi, 18 octombrie 2019, a avut loc o ședință de lucru a Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE.

Astfel, întreprinderii SA „Lafarge Ciment (Moldova)” i s-a eliberat autorizația pentru sistemul de distribuție închis al energiei electrice, SRL „АВТОГАЗ ТРЭЙД” i-a fost acordată licența pentru importul și comercializarea cu ridicata a gazului lichefiat, iar SRL „Datario” i s-a reperfectat licența pentru comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat, prin includerea stației SAAG amplasată în r-nul Cimișlia, sat. Mihailovca. Totodată, SRL „Sindbad” i s-a retras licența pentru importul și comercializarea cu ridicata a benzinei și motorinei.

 

În aceeași ședință, Consiliul de Administrație a aprobat raportul privind realizarea Planului de investiții al operatorului sistemului de distribuție (OSD) – Î.C.S. „RED Union Fenosa” S.A. pentru anul 2018 și a avizat acordul adițional de procurare a energiei electrice produse din surse regenerabile de energie încheiat între „Elenasig” S.R.L. și Î.C.S. ,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L.