Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

Consiliul de administrație al ANRE a aprobat Programul de Dezvoltare Strategică pentru anii 2020-2023

19 noiembrie 2019 • Vizualizari: 595

Consiliul de administrație al ANRE a aprobat Programul de Dezvoltare Strategică pentru anii 2020-2023

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat Programul de Dezvoltare Strategică al ANRE pentru anii 2020-2023.

 

Scopul Programului este îndeplinirea misiunii Agenției la un nou nivel calitativ aferente unei autorități de reglementare performantă. Programul include: misiunea, viziunea, principiile și competențele, obiectivele prioritare ale ANRE și descrierea lor, provocările actuale, etapele dezvoltării,  dar și măsurile ce vor fi întreprinse, inclusiv monitorizarea progresului în realizarea obiectivelor stabilite, evaluarea și dezvoltarea capacităților.

 

În acest context, implementarea Programului va fi efectuată în două etape: prima 2020-2021, a doua 2022-2023. Obiectivele Programului de dezvoltare sunt stabilirea unei baze adecvate pentru prioritizarea măsurilor, în scopul atingerii nivelului unei autorități performante de reglementare a sectorului energetic și a domeniului serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare, realizarea cărora va duce la prestarea serviciilor calitative consumatorilor ce corespund cerințelor stabilite și va contribui la dezvoltarea sustenabilă a societății.

 

Menționăm că, pentru monitorizarea progresului în realizarea obiectivelor prioritare identificate, au fost stabilite termenele de realizare și subdiviziunile ANRE responsabile, care vor determina angajații Agenției să se concentreze pe realizarea obiectivelor și îndeplinirea misiunii Agenției.

 

Programul îl puteți accesa aici.