Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova
Linia de informare 08001 0008

ANRE a participat la adunarea generală ERRA

17 septembrie 2020 • Vizualizari: 344

ANRE a participat la adunarea generală ERRA

Astăzi, 17 septembrie 2020, s-a desfășurat adunarea generală a Asociației Regionale a Reglementatorilor în domeniul Energetic (ERRA), care în acest an a avut loc în regim online.

 

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a fost reprezentată de Octavian Calmîc, director ANRE. În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte de specialitate care prezintă interes pentru autoritățile de reglementare ale membrilor ERRA și au fost alese organele de conducere ale ERRA pentru anii 2020-2022.

 

Subiectul principal al adunării generale a fost prezentarea și acceptarea noilor membri, care reprezintă autorități și asociații de autorități de reglementare din  domeniul energetic și anume: Comisia de reglementare din Tailanda ca membru cu drepturi depline, iar Departamentul Energetic din Emiratele Arabe Unite, Comisia de reglementare a sectoarelor electroenergetic și de gaze din Algeria, Asociația Reglementatorilor din domeniul Energetic din Africa de Est, Comisia de reglementare a energeticii din Franța ca membri asociați ai ERRA.

 

De asemenea, cei prezenți au examinat și adoptat Raportul de activitate pentru perioada mai 2019 - august 2020, chestiunile financiare, planul de lucru extraordinar și bugetul pentru perioada 2020-2021.

 

În anul 2000, ANRE a devenit membru-fondator al Asociației Regionale a Reglementatorilor în domeniul Energetic. Scopul ERRA este de a spori schimbul de informații și experiență de reglementare în domeniul energetic în rândul membrilor săi.